BODROGPARTI KÖZÉRDEKŰ NYUGDÍJAS SZÖVETKEZET

 Miért jó a nyugdíjas munkavállaló a foglalkoztatóknak?

 

A nyugdíjas-szövetkezeti törvény megalkotásával a kormány elő kívánja segíteni a nyugdíjasok munkerőpiaci jelenlétének növelését, erősítését, a még aktív idősebb korosztály foglalkoztatását. Ehhez jelentős kedvezményeket biztosít a nyugdíjas szövetkezeteken keresztüli foglalkoztatás számára.

Ezen kedvezmények közé tartozik, hogy a nyugdíjas szövetkezeti tag munkavállaló foglalkoztatása után a munkáltatót nem terheli a 19,5%-os szociális hozzájárulási és 1,5%-os szakképzési hozzájárulási kötelezettség, így a tag munkavégzése után kifizetett "bruttó béren" felül más költségtényező, egyéb adóteher nem merül fel. 

Ösztönző kedvezmény továbbá, hogy a munkavállaló magasabb nettó jövedelemben részesülhet, mintha a munkáját munkaviszony keretében végezné.

A szövetkezeti tag foglalkoztatása rendkívül rugalmas beosztást tesz lehetővé, nem kell a foglalkoztatónak figyelni az esetleges pótlékokra, s fizetett szabadságot, fizetett ünnepet sem kell fizetnie. Nem kell továbbá bajlódnia a munkaviszony megszüntetésekor szükséges kifizetésekkel, igazolásokkal sem, egyszerűen jelzi a tagnak és a szövetkezetnek a foglalkoztatástól való elállását.

Ezen foglalkoztatási forma alkalmas a közszférában is a nyugdíjasok foglalkoztatására, mivel ez a jogviszony nem szerepel a nyugdíjasként nem létesíthető jogviszonyok között, így lehetőség van a régi munkatársak alkalmazására is.

Szövetkezetünk regisztrálja és nyilvántartja a dolgozni kívánó nyugdíjas munkavállalókat, s azokról a velünk együttműködő, regisztrált foglalkoztatók részére folyamatos tájékoztatást ad. 

Szövetkezetünk a kiközvetített munkavállalók után közvetítői díjat nem számol fel!

 

Számoljon kalkulátorunkkal, s regisztráljon!

Kalkulátor

 

A munkavállaló keresete:

Foglalkoztatói regisztráció